Wie ben ik?

 

Mijn naam is Frank Stoffer en ik ben de maker en initiatiefnemer van deze website. Mijn passie voor de DDR gaat terug naar mijn kindertijd. Mijn oma had familie in Oost-Duitsland wonen. Van die kant kreeg ze dan ook regelmatig post. Als kleine jongen was ik altijd al geïnteresseerd in die onbekende wereld. Uiteraard mocht ik van mijn oma altijd de postzegels hebben. Dit is de eerste stap in wat later een verzameling is geworden.

In 1991 zijn we met de hele familie op vakantie gegaan in Oost-Duitsland. Dit om eens met eigen ogen te kijken hoe dat mysterieuze en gesloten land er na de eenwording uitzag.


Ik, als negen jarige jongen, 
in een Oost-Duitse wachttoren.

Sinds een aantal jaren ben ik actief Oost-Duitse spullen gaan verzamelen. Ik heb me daar niet gericht op één specifiek onderwerp. Als het maar Oost-Duits is, dan past het in verzameling. Hierdoor is de verzameling erg breed geworden; van uniformen uit het leger tot postzegels, van munten en bankbiljetten tot vlaggen, van voetbalvaantjes tot speelgoed en van speldjes tot auto-onderdelen. Mijn verzameling is nog lang niet compleet elke maand komen er wel steeds weer spulletjes bij. Als u nog Oost-Duitse spullen heeft en deze wilt schenken, dan is dat altijd welkom!

Het verzamelen heeft ook geleid tot deze website. Van ieder stuk uit mijn verzameling wilde ik graag weten wat het was en waar het voor gediend heeft. In deze speurtocht naar kennis stuitte ik op maar weinig Nederlandstalige informatie. De informatie die er was klopte vaak niet. Dat zat me erg dwars. Als niemand goede informatie kan geven, dan zoek ik het zelf en publiceer ik het wel. Dat is de start geweest van deze website.

Deze site is nog lang niet compleet. Om de complete geschiedenis van de DDR is bijna niet te beschrijven. Ik heb mijn best gedaan om in ieder geval de bezoeker in grote lijnen de geschiedenis te laten ervaren. Zijn er nog vragen, mist u nog onderwerpen of wilt u een schenking doen, stuur dan even een mailtje aan mij.

Terug